HLASUJTE: Myslíte si, že dostane každý majitel vozu z kauzy Dieselgate 220tisícové odškodné, nebo ne?

18. září 2019
Radiofórum

Společnost Safe Diesel, která zastupuje české spotřebitele poškozené v kauze Dieselgate u Obvodního soudu pro Prahu 8, v úterý rozšířila žalobu o 1897 dotčených vlastníků vozidel Volkswagen.

Čtěte také

Celkem tak ve sporu firma zastupuje už téměř 6 tisíc klientů. Pro každého nárokuje odškodné 220 tisíc korun. Další tisíce poškozených řidičů zastupuje organizace Dieselgate. Vozidel s upraveným softwarem je v Česku kolem 165 tisíc.

Automobilka přitom už od roku 2015, kdy ji obvinila americká Agentura pro ochranu životního prostředí, investovala 27 miliard euro. Aféra se týkala obvinění, podle kterého do některých vozů instalovali software, který skryje skutečnou hladinu vypouštěných emisí. Odškodnění se tak domáhají stovky tisíc poškozených majitelů.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Patříte mezi ně? Ovlivnila vás kauza Dieselgate? Co myslíte, změnily se vlivem kauzy nároky klientů? Na co by si měl dát pozor člověk při koupi auta?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související