HLASUJTE: Může kauza exministra dopravy Kremlíka spustit další krizi ve vládní koalici?

6. únor 2020
Radiofórum

Vladimír Kremlík (za ANO) dostal údajně na konci prosince korupční nabídku ve výši 1,5 milionu Kč kvůli mýtnému systému. Bývalý ministr dopravy kvůli tomu podal trestní oznámení.

Čtěte také

To ale podává i právník Martin Janoušek, který měl úplatek nabízet. Janoušek měl figurovat jako právní zástupce firmy, která se ucházela o kontrakt na auditora výběru mýta.

O 26 dní později měl Kremlík odeslat zprávu o úplatku řediteli Bezpečnostní informační služby (BIS) Michalu Koudelkovi.

Třetí oznámení podal poslanec Pirátů Lukáš Černohorský, podle kterého se Kremlík, Koudelka nebo premiér měli dopustit trestného činu, když neoznámili pokus o úplatek policii. Vysvětlení po premiérovi Andreji Babišovi (ANO) chce i koaliční ČSSD.

Kauzu má teď na stole obvodní státní zastupitelství pro Prahu 1. Případ vyšetřují detektivové z Národní centrály organizovaného zločinu ve spolupráci s BIS. 

Dnešní Radiofórum se ptá:

Co si myslíte o dění kolem exministra Kremlíka? Proč s ohlášením údajného úplatku tak dlouho otálel? Proč se podle vás neobrátil přímo na policii? Na čí stranu se v této kauzu přikláníte? A věříte vůbec ještě někomu?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související