HLASUJTE: Má už téměř 80letý Joe Biden šanci porazit Trumpa ve volbách, nebo ne?

29. duben 2019
Radiofórum

Americké prezidentské volby se z pohledu Američanů pomalu blíží. Předcházet jim totiž bude několikaměsíční maraton stranických primárek.

Joe Biden je příkladem nevinné oběti, tvrdí právnička. O účelovou kampaň nejde, soudí socioložka

01016788.jpeg

Obvinění z nevhodných doteků se sypou v poslední době na bývalého viceprezidenta Joea Bidena, také možného kandidáta na prezidentský úřad. Diskvalifikuje to demokratického politika z prezidentského klání roku 2020? Téma pořadu Pro a proti.

Bývalý viceprezident a pravá ruka prezidenta Baracka Obamy 76letý Joe Biden už oznámil, že se chce o křeslo v Bílém domě ve volbách 2020 vážně ucházet. Kandidaturu uvedl tezí: Naše hodnoty jsou v sázce. Jeho oznámení ale budí rozpaky.

Někteří se obávají, že Biden je téměř v 80 letech na prezidentský post příliš starý, jiní příliš nevěří jeho centristické politice.

Není ani jasné, jestli bude demokratickým voličům „po chuti“ centralismus oproti radikálnějším kandidátům typu Bernieho Sanderse či senátorky Kamaly Harrisové.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Má podle vás Biden šanci uspět? Potřebují demokraté postavit kandidáta, který by se stal antiTrumpem? A mají podle vás šanci zvítězit?  

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související