HLASUJTE: Jste pro, nebo proti zálohování plastových lahví?

17. leden 2020
Radiofórum

Zákazníci jednoho z internetových obchodů mohou nově vracet zálohované PET lahve od minerální vody – jednu za tři koruny. Projekt nazvaný Zálohování na zkoušku má ukázat, jaký mají lidé o takovou sLužbu zájem.

Jak řekl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO), Česko zatím plošný systém zálohování zavádět nebude, protože současný systém je dostačující. 

Čtěte také

Brabec ale chce do budoucna rozvinout systém tzv. ekomodulací, tedy ekonomické zvýhodnění těch balení, která jsou šetrnější k životnímu prostředí. Ministerstvo tím plánuje motivovat výrobce a dodavatele k úvahám o ekologii.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Jste pro, nebo proti zálohování PET lahví? Kolik korun jste ochotni dát za takovou lahev? Máte nějaké zkušenosti ze zahraničí, kde tyto systémy fungují, nebo je podle vás současný systém opravdu dostačující? A bude zvýhodnění ekologicky šetrnějších výrobků dostatečně motivovat výrobce?  

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související