HLASUJTE: Jste ochotní něco dělat pro snížení vaší uhlíkové stopy, nebo ne?

29. listopad 2019
Radiofórum

Neposílejte děkovné e-maily, přispějete tím k záchraně planety. Vědci z Lancasterské univerzity ve Velké Británii totiž spočítali uhlíkovou stopu e-mailů s jediným slovem (děkuji nebo díky).

Čtěte také

Došli k závěru, že kdyby každý dospělý Brit poslal denně o jeden e-mail míň, celá země by za rok snížila produkci skleníkových plynů o tolik, že by to odpovídalo 81 000 letů na trase z Londýna do Madridu.

Studii si zadal britský distributor energie OVO Energy. Své zákazníky nechce nabádat k menší zdvořilosti, ale k tomu, aby se raději zvedli ze židle a kolegovi poděkovali osobně, pokud sedí v blízké kanceláři.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Posíláte, nebo neposíláte jednoslovné e-maily, ve kterých pouze děkujete? Jak podle vás může jednotlivec nejlépe přispět k zastavení změn klimatu? Přemýšlíte o uhlíkové stopě, kterou vytváříte, nebo ne? A jste ochotní udělat něco pro to, abyste ji snížili?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související