HLASUJTE: Hrozí kvůli státnímu rozpočtu na příští rok nějaký zásadní rozkol ve vládní koalici?

8. srpen 2019
Radiofórum

Vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček poslal dopis předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO). Předseda ČSSD premiéra varuje, na co všechno budou chybět peníze, pokud se nezmění parametry státního rozpočtu na příští rok.

Podle Hamáčka by nedostatek prostředků mohl poznamenat bezpečnost obyvatel, boj se suchem nebo různé sociální služby. Babiš už dřív vzkázal ministrům sociální demokracie, že by měli šetřit. Ve čtvrtek se sejde šéf diplomacie Tomáš Petříček (ČSSD) s ministryní financí Alenou Schillerovou (ANO). Vláda musí rozpočet odeslat do sněmovny do konce září.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:

Jak moc je taktické psát premiérovi dopis ohledně rozpočtu? Co myslíte, hrozí kvůli rozpočtu nějaký zásadní rozkol ve vládní koalici, nebo ne? Podaří se Hamáčkovi přesvědčit premiéra a ministryni financí, aby navýšili prostředky pro ministry ČSSD, nebo ne? A která ministerstva by si podle vás zasloužila víc peněz ze státní kasy, a která nikoliv?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související