HLASUJTE: Co myslíte, stanou se Piráti součástí příští vlády, jak naplánoval staronový předseda Ivan Bartoš?

13. leden 2020
Radiofórum

Piráti chtějí v příštích sněmovních volbách uspět natolik, že se chtějí stát součástí nové vlády. V krajských volbách by letos rádi získali 100 mandátů.

Čtěte také

Cíle stanovil staronový předseda Ivan Bartoš, který na sobotním sjezdu v Ostravě jasně obhájil post v čele strany. Získal totiž téměř dvojnásobek hlasů (v porovnání se svým nejvážnějším konkurentem, místopředsedou sněmovny Vojtěchem Pikalem).

Další z kandidátů, poslanec Mikuláš Ferjenčík navrhl, aby strana prosazovala legalizaci marihuany. Zisky z ní prý umožní snížit lidem daň z příjmu.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Co myslíte, stanou se Piráti součástí příští vlády, nebo ne? Jak podle vás změnil politiku jejich vstup do sněmovny před dvěma lety? A v čem spatřujete rizika spojená s politikou Pirátů?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.