HLASUJTE: Čím si vysvětlujete, že hnutí ANO ani premiéra Babiše nepoškodily jeho nedávné aféry?

12. prosinec 2018
Radiofórum

Premiér Andrej Babiš má schopnost, kterou před ním v této míře neprokázal žádný přední český politik. Veřejně propírané aféry ho nepoškozují, v průzkumech neztrácí ani jeho strana.

Průzkum Medianu: Kauza Andreje Babiše ml. nevedla k propadu preferencí ANO

Volby do Sněmovny by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 29,5 procenta hlasů

Volby do Sněmovny by nyní vyhrálo hnutí ANO se ziskem 29,5 procenta hlasů. Průzkum společnosti Median potvrdil předchozí zjištění, že kauza ohledně Andreje Babiše mladšího, syna současného premiéra, nevedla k propadu preferencí.

Jako příklad může sloužit údajné zavlečení Andreje Babiše mladšího na Krym. Opozice kvůli němu vyvolala hlasování o nedůvěře vládě. 

Agentura Median pak po měsíci, v exkluzivním výzkumu pro Český rozhlas, zjišťovala voličské preference. Její volební model ukázal, že se podpora hnutí ANO vlivem skandálu nepropadla. Premiér Babiš navíc stále a dlouhodobě vede v měření popularity politiků.

Radiofórum se vás ptá:  

  • Čím si vysvětlujete, že hnutí ANO ani premiéra Babiše nepoškodily jeho nedávné aféry?
  • Jaký podíl na tom má politika vlády?
  • V čem se premiér Babiš odlišuje od předsedů vlád, kteří museli úřad opustit z méně závažných důvodů? Zajímá se vůbec veřejnost o příběhy z premiérovy minulosti?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34.

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související