Helena Langšádlová: Elektronická evidence tržeb je destruktivní pro podnikání v Česku

10. prosinec 2015

Včera poslanci schválili rozpočet na příští rok. Klidné období ale Sněmovnu ani v příštích dnech nečeká. Už zítra by se zákonodárci měli vrátit k zákonu o elektronické evidenci tržeb, který je pro vládu prioritou a pro opozici důvodem k obstrukcím.

„Budeme pokračovat v obstrukcích,“ slíbila v pořadu Interview Plus poslankyně a místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová.

Pro podnikatele je to jen další evidence, hlášení a registr, kritizuje návrh EET politička.

„Jsme přesvědčeni, že tento zákon by byl škodlivý pro hospodářské prostředí v České republice. Jsme přesvědčeni, že zákon tak, jak je předložen, je špatně,“ tvrdí Langšádlová.

I proto je na místě zákon blokovat, zopakovala místopředsedkyně.

„U tohoto zákona jsme přesvědčeni o jeho destruktivním vlivu na podnikatelské prostředí, zvláště v malých obcích s životně důležitými malými obchody a restauracemi,“ vysvětlila.

Názor, že by menšinová opozice vydírala pomocí obstrukcí vládní většinu, politička odmítá.

„Nemyslím, že vládní většinu vydíráme. Naopak jsem přesvědčena, že projednávání zákonů umožňujeme,“ popsala postoje TOP 09 Helena Langšádlová.

Jaký názor má místopředsedkyně na situaci ve Sněmovně? Vnímá roli ministra financí Andreje Babiše stejně jako její stranický kolega Miroslav Kalousek? Nejen na tyto otázky odpověděla v pořadu Interview Plus Helena Langšádlová.

autoři: oci , Michael Rozsypal
Spustit audio