Hasiči cvičili v areálu hospitalu Kuks likvidaci požáru za použití výškové techniky

23. březen 2018 11:10

Běžně se to v areálu hospitalu Kuks hemží návštěvníky. Teď ale zaplnili vnitřní nádvoří, prostor před areálem i část bylinkové zahrady hasiči s technikou. 

Požár v Divadle. Divadlo nachází v zadní části budovy hospitálu na jižní straně křídla u vstupu ze zahrad na nádvoří areálu. Na místo se po vyhlášení poplachu sjelo celkem deset jednotek požární ochrany. Požár se už ale rozšiřuje do půdního prostoru a dále po střešní konstrukci. Na místě je nutné zasahovat v dýchací technice, zajistit průzkum budovy a následnou evakuaci cenného materiálu.

Hasiči si měli na místě procvičit zejména práci s klíčovým trezorem a nasazení sil a prostředků na lokalizaci a likvidaci požáru, a to včetně výškové techniky. V rámci taktického cvičení byla vytvořena také dálková doprava vody z řeky Labe.

Hasiči cvičili v areálu hospitalu Kuks likvidaci požáru

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem, Jaroměře a Trutnova. Zapojily se také dobrovolné jednotky z Kuksu, Velichovek, Jaroměře, Dubence, Hajnic, Žirče a Vlčkovic v Podkrkonoší.

Cvičení jednotek požární ochrany na hospitálu Kuks bylo jedním ze série taktických cvičení, které HZS Královéhradeckého kraje letos na jaře ve spolupráci s Národním památkovým ústavem uskutečňuje.

V březnu již proběhlo cvičení na zámku Ratibořice a na Hrádku u Nechanic. Do poloviny dubna se dále uskuteční taktická cvičení na zámcích v Náchodě a Opočně.

Hasiči cvičili v areálu hospitalu Kuks likvidaci požáru
autoři: Milan Baják , PLE , GOT
Spustit audio

Související