Hannah - Život v každém okamžiku

9. květen 2016
Dobrá vůle Plus

Dokument Jana Zítky oceněný Vládním výborem pro zdravotně a tělesně postižené přibližující příběh a osobnost Hannah Bartíkové, která na základě vlastní zkušenosti pomohla mnoha ženám postiženým rakovinou prsu.

Spolu se svým přítelem Lubošem Tonem připravila výstavu vlastních fotografií v různých fázích nemoci, které zbavují strachu z této stále tabuizované choroby.

Dnes oba společně pomáhají a fotografují také v hospicích, například v Hospici Dobrého Pastýře v Čerčanech, kde byl zčásti natočen tento rozhlasový dokument.

Poslechněte se i následnou odbornou diskuzi s docentkou MUDr. Petrou Tesařovou z Onkologické kliniky I. lékařské fakulty a plastickým chirugem MUDr. Lukášem Frajerem z Fakultní nemocnice v Motole, který zároveń působí na soukromé klinice estetické chirurgie Perfect.

V pátek 26. dubna ve 20:10.

autor: Lenka Svobodová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.