Fakultní nemocnice Hradec Králové zrušila kvůli epidemiologické situaci do odvolání neakutní operace

23. říjen 2020

Fakultní nemocnice Hradec Králové zrušila v souvislosti se současnou epidemiologickou situací plánované neakutní příjmy, aby byla připravena zajistit dostatek lůžek potřebných pro péči o COVID-19 pozitivní pacienty. Opatření je v platnosti do odvolání, akutní péče o pacienty je samozřejmě i nadále zajištěna.

Čtěte také

„Soustřeďujeme naše technické i personální kapacity na příjem dalších pacientů s COVID-19, kteří budou vyžadovat péči na standardních odděleních i jednotkách intenzivní péče, samozřejmostí však je zachování vysoce specializované a centrové péče o pacienty v těch stavech, které nesnesou diagnostický či léčebný odklad,“ uvedl ředitel FN HK prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., dr. h. c.

Pacienti objednaní na neakutní operace do 15. listopadu budou obvoláni a informováni o důvodech odkladu a možnostech přeobjednáni.

Z uvolněných pracovišť jsou zaměstnanci distribuováni na ostatní pracoviště.

Čtěte také

„Provádíme přesuny zaměstnanců, abychom nahradili COVID-19 pozitivní zaměstnance či personál, který je s dětmi na OČR a zajistili potřebný provoz. Chtěl bych poděkovat všem kolegům na různých pracovních pozicích, díky kterým obtížnou situaci zvládáme. Současně doufám, že tato situace nebude trvat dlouho a postupně se začneme vracet k normálnímu provozu,“ dodal profesor Palička.

V provozu ve FN HK nadále zůstávají akutní a specialisované ambulance či nemocniční lékárna. I v ambulantní části je však provoz omezen. V nemocnici platí i nadále zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Fakultní nemocnice Hradec Králové k dnešnímu dni poskytuje péči zhruba stovce pacientů s onemocněním COVID-19, kteří jsou umístěni na několika pracovištích. Nemocnice nyní v souladu se svým pandemickým plánem připravuje například uvolnění dalšího oddělení Ortopedické kliniky, které bude připravené pro příjem dalších COVID-19 pozitivních pacientů.

autoři: Jakub Sochor , baj | zdroj: Fakultní nemocnice Hradec Králové
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.