EU: Prospívá nám, nebo škodí? Zapojte se do další veřejné debaty Plusu

3. květen 2018

Český rozhlas Plus pokračuje v sérii veřejných debat. Po Hradci Králové, Plzni a Olomouci přiveze hosty ve spolupráci se Sdružením pro rozhlasovou tvorbu do Brna.

Evropská unie – někým proklínaná, někým opěvovaná. Není debata o EU v Česku vedena „ode zdi ke zdi“? Umíme se o ní věcně bavit? Co nám členství dává a co nám bere? A rozumíme vůbec fungování Evropské unie?

Nejen na tyto otázky budou odpovídat hosté další veřejné debaty. Do brněnského Impact Hubu přijedou: místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička, politolog a ekonom Petr Robejšek, novinářka z Echa24 Lenka Zlámalová a viceprezident Svazu průmyslu a dopravy Radek Špicar. Moderuje Michael Rozsypal.

Veřejná debata Plusu se bude konat v prostorách Impact Hubu Brno ve středu 9. května od 18:30 do 20 hodin. Můžete se zapojit do diskuze na místě, nebo sledovat přímý přenos na Facebooku a webu stanice. Událost na Facebooku ZDE.

Dokážeme bez emocí diskutovat o pozitivech i negativech našeho členství? Proč mluvíme o diktátu Bruselu, když se naši zástupci podílejí na rozhodování v evropských institucích? A kdo je to ten tolik proklínaný „Brusel“?

Podle Lenky Zlámalové, novinářky serveru Echo24, je Evropská unie už delší dobu v těžké krizi a lidé v ní přestávají věřit:

Radek Špicar, viceprezident Svazu průmyslu a dopravy, říká, že výhody z členství v Evropské unii dramaticky převažují nad nevýhodami, a tak bychom se měli k EU chovat:

Přijďte se ve středu 9. května od 18:30 do 20 hodin zapojit do veřejné debaty Plusu, nebo ji sledujte na webu a Facebooku stanice.

autor: jpr
Spustit audio

Související