Donald Trump: Než se objeví světlo na konci tunelu, čekají nás velmi, velmi, bolestivé týdny

3. duben 2020
Výrok týdne

Novým koronavirem se ve světě nakazilo už víc než milion lidí. Nejvíce pozitivních, přes 200 lidí, je ve Spojených státech amerických.

Epicentrem je New York, který se potýká s kritickým nedostatkem ochranných prostředků pro zdravotníky. O vážnosti situace svědčí prohlášení prezidenta Donalda Trumpa. Ten zpočátku tvrdil, že Spojené státy mají vše pod kontrolou, teď ale přiznává, že by se podle něj měly připravit na náročné dny.

Řekl, že Američany čekají dva těžké týdny, než se podle odhadů odborníků objeví „světlo na konci tunelu“. Následující týdny budou ovšem velmi, velmi bolestivé.

I want every American to be prepared for the hard days that lie ahead. We are gonna go through a very tough two weeks, and then hopefully as the experts are predicting, as I think a lot of us are predicting after having it studied, we are going to start seeing some real light at the end of the tunnel. But this is gonna be painful, very very painful two weeks.
Donald Trump

Pokyny, jejichž platnost prezident Donald Trump prodloužil do konce dubna

Výrok týdne komentuje politický analytik, ředitel New York University Praha, Jiří Pehe.

 

autoři: Lucie Vopálenská , lup
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.