Den s Karlem Zemanem na Karlínské scéně Regina: Letní kino s výletem na Měsíc

17. červenec 2018

Už v neděli 22. července proběhne již druhý v pořadí Den s Karlem Zemanem. V duchu oslav skoro 50. výročí prvního přistání na Měsíc se návštěvníci vydají s Baronem Prášilem na dobrodružné cesty vesmírem. Kromě večerního filmu Baron Prášil si připravilo rádio Regina ve spolupráci s Muzeum Karla Zemana doprovodný program výtvarných dílen, her a filmových aktivit. Prvních 50 nejrychlejších navíc získává jako dárek ke vstupence dobrodružnou knihu z unikátní verneovské edice!

Skoro před padesáti lety v roce 1969 proběhlo první oficiální přistání člověka na Měsíci. Už sedm let před tím si ale podobnou cestu představil ve filmu Baron Prášil jeden z nejslavnějších českých režisérů 20. století – Karel Zeman. Muzeum Karla Zemana a Regina DAB Praha se tak rozhodli vzdát hold všem současným, minulým i budoucím vesmírným dobrodruhům skrze dobrodružný Den s Karlem Zemanem na Karlínské scéně Regina. V neděli 22. července se tak návštěvníci mohou od 16.00 hodin těšit na doprovodný program s vesmírnou tématikou a motivy z filmů Karla Zemana a od 21.30 si užít jedinečnou projekci fantaskního filmu Baron Prášil na velkém plátně karlínského letního kina.

Odpolední doprovodný program je určený především pro aktivní rodiny s dětmi. Kreativní ručičky všeho věku ocení výtvarné dílny, ve kterých si vybarví sádrový odlitek okřídleného koně z prášilovského vesmírného korábu nebo Barona Prášila letícího na dělové kouli. Cestovatele tělem i duší ocení hlavně výrobu vlastního cestovatelského pohledu, který potisknou originálními tiskátky s motivy z filmu Baron Prášil. 

Během celého dne bude návštěvníkům k dispozici odpočinková zóna s originálními sedacími vaky a s ukázkami z filmů Karla Zemana, fotokoutek s podmořským šlapacím kolem z filmu Vynález zkázy, panelová výstava o Karlu Zemanovi a Muzeu Karla Zemana, vědomostní hra Mezi literaturou a filmem propojující knižní předlohy s filmy Karla Zemana a mnohé další. Vstupné zahrnující odpolední program a večerní projekci stojí 80 Kč na osobu. Děti do 1 metru mají vstup zdarma. Vstupenky je možné zakoupit online v e-shopu Muzea Karla Zemana nebo na místě v den akce. Pouze v předprodeji je pro prvních 50 nejrychlejších připraven ke vstupence dárek v podobě dobrodružné knihy s verneovskou tématikou! Návštěvníci tak mohou při koupi vstupenky online získat např. knihu 20 tisíc mil pod mořem, Patnáctiletý kapitán, Vynález zkázy a mnohé další!

Další informace najdete průběžně na webu na reginadabpraha.cz na našem facebookovém profilu facebook.com/karlinskascenaregina a samozřejmě i ve vysílání pražské digitální rozhlasové stanice Regina DAB Praha, která z karlínské budovy vysílá a dala proto Karlínské scéně své jméno.

Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.