Český rozhlas spustil sbírku pro Moravu. Můžete pomoci jako u Ježíškových vnoučat, snadno a rychle

26. červen 2021, aktualizováno

Pomáhejte s námi lidem z oblastí zasažených tornádem. Vyberte si na webu pomahejtesnami.cz přání konkrétního člověka a pomozte mu v současné těžké situaci. Pokud naopak patříte k těm, kteří kvůli tornádu pomoc potřebují, máte na webu možnost o ni požádat. Přispět můžete také finančně, jakoukoliv částkou.

Český rozhlas spustil na pomoc Moravě speciální webovou stránku. Využil k tomu platformu Ježíškova vnoučata - tentokrát se ale pomoc nebude týkat jen seniorů, ale všech lidí v zasažených oblastech.

„Kdokoli ze zasažených obcí, kdo bude potřebovat pomoc, bude moct svou potřebu a přání zadat do databáze. My je v databázi publikujeme a dárci budou moct konkrétní potřeby naplňovat. Ať půjde o krátkodobé nebo dlouhodobé ubytování, materiální pomoc, potraviny nebo lidskou sílu,“ vysvětlila ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

Pomáhejte s námi Moravě

Nejpostiženější jsou obce Týnec, Moravská Nová Ves, Mikulčice, Lužice, Hodonín, Hrušky a Břeclav, také ve Valticích jsou škody prakticky na všech domech i památkách včetně zámku zapsaného na seznamu kulturního dědictví UNESCO.

Český rozhlas ale není jediný, kdo pomáhá. Na kontě sbírky Nadace Via bylo krátce před čtvrtou odpolední přes 75 milionů korun. Další sbírku vyhlásily například Diecézní charita Brno, dárcovská platforma znesnáze21, Člověk v tísni či Konto Bariéry.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.