Česká televize nečekaně spustí kanál ČT3, zaměří se na seniory

18. březen 2020

ČT3 bude dostupná v terestrickém vysílání DVB-T2, objevit se má také na satelitu a v sítích kabelových operátorů. Prozatím půjde o provizorní vysílání.

V pondělí 23. března spustí Česká televize zcela nečekaně stanici ČT3, okruh věnovaný seniorům. Detaily v současné době ladí veřejnoprávní vysílatel s jednotlivými operátory. Důvodem je v období epidemie koronaviru především snaha televize pomoci nejohroženější skupině - starším lidem, kteří jsou v této době nuceni zůstávat doma. Stanici věnovanou seniorům spustila na konci loňského roku pod názvem Trojka (STV3) Slovenská televize. 

Stanice bude svým laděním klidnější a podávání všech informací přizpůsobené seniorům. Vysílat bude denně od 9 do 17:25 hodin. Programová nabídka se bude opírat o výběr ze zlatého televizního fondu, tematické magazíny i základní informační servis. ČT3 bude dostupná v terestrickém vysílání DVB-T2, objevit se má také na satelitu a v sítích kabelových operátorů. Dnes například mohli diváci v hybridním vysílání HbbTV narazit na dvě verze kanálu ČT24 Plus. 

„Chceme v této těžké situaci sloužit další velké skupině našich diváků. Vysíláme už speciální vzdělávací bloky pro školáky a rodiče, a teď se zaměřujeme na nejzranitelnější skupinu populace, která tráví doma nejvíce času. Na televizním vysílání vyrostlo již několik generací a my díky našemu bohatému archivu můžeme nabídnout obsah přesně šitý na míru jejich potřebám, doplněný navíc o informační servis a nově vyráběné magazíny s praktickými radami,“ uvedl generální ředitel Petr Dvořák. 

„Prozatím půjde o provizorní vysílání. Vzhledem k aktuální mimořádné situaci jsme byli nuceni pozastavit výrobu většiny pořadů, tak můžeme dočasně finanční prostředky směřovat na tento program,“ doplnil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související