Budějovická zvěrolékařka pořádá ojedinělou benefiční akci, pomáhá psům lidí bez domova

29. listopad 2018 09:49

Bezplatné očkování psů lidí bez domova organizuje českobudějovická zvěrolékařka Veronika Krepsová. Už při studiích se účastnila charitativních projektů v zahraničí a právě tam našla inspiraci ke své vlastní benefiční akci.

Letos v říjnu už počtvrté zdarma očkovala a prohlédla psy lidí bez domova. „Je to bezva pro lidi, co jsou na ulici,“ chválila si bezdomovkyně Martina, která přišla se dvěma mazlíčky.

Sama Veronika Krepsová má dva psy a jednoho kocoura. Stát se zvěrolékařkou chtěla už od útlého mládí. „Dědeček byl veterinář a mě se tohle povolání líbilo, takže v době, kdy si všechny ostatní hrály na princezny, tak já už na veterinářku,“ vzpomíná.

V širokém veterinárním oboru se věnuje především malým zvířatům, psům a kočkám, ale zvládá i poradenství u velkých zvířat, jako je skot.

Veterinářka zdarma očkuje psy bezdomovců. Zvířata jsou v dobrém stavu, říká

Bezdomovec

Veterinární lékařka Veronika Krepsová začala charitativně ošetřovat psy lidí bez domova. V Jihočeském kraji jde o ojedinělý projekt. I proto se s organizační pomocí přidal magistrát a neziskové organizace.

Touhu pomáhat měla podle svých slov už ve škole. „Byly různé projekty a jezdilo se do zahraničí, bohužel tyhle akce byly zatížené velkou finanční potřebou, to znamená vlastními finančními zdroji, aby tam člověk vůbec mohl jet a pomáhat. Tak mě napadlo, proč vlastně něco takového neudělat u nás doma, kde je to potřebné,“ dodává.

Její každoroční akce má už stálou klientelu. „Je to komunita, se kterou se ráda vidím, popovídáme si, co se za ten rok událo, jak se mají pejsci, a jsem ráda, že tímto způsobem jim můžeme pomoci,“ komentuje.

Veronika Krepsová je zatím na jihu Čech se svojí charitativní akcí zaměřenou na lidi bez domova jediná.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související