BROLN uvádí zpěváčky 2014

26. listopad 2014

Mladé talenty z regionů se představí na ojedinělém koncertu pořádaném u příležitosti významného výročí celostátně nejznámější soutěže dětských zpěváků lidových písní.

Celostátní soutěž Zpěváček slaví letos 20 let od svého vzniku. Tato reprezentativní přehlídka, založená na půdě Folklorního sdružení České republiky, si již vydobyla své pevné místo v povědomí veřejnosti a hlavně, prošla jí celá plejáda talentovaných mladých zpěváčků, kteří tak získali motivaci rozvíjet dále svůj talent.

Brněnský rozhlasový orchestr lidových nástrojů využil této slavnostní příležitosti a ve spolupráci s Českým rozhlasem Brno uspořádal koncert, na němž se objeví výběr nejlepších účastníků z letošních regionálních předkol. K akci se připojila ještě TV NOE a Radio Proglas, křesťansky zaměřená média, která mají podobně jako Český rozhlas intenzívní vztah k tradiční kultuře, a společnými silami napomohou šíření písní z úst talentovaných zpěváčků z celé republiky. Mezi vystupujícími jsou zástupci jak českých regionů, tak oblastí moravských a slezských.

Přehlídka zpěváčků se koná v Brně v neděli 30. listopadu 2014 v sále konventu Milosrdných bratří od 16 hodin. Zveme vás k neobyčejnému zážitku - poslechu talentovaných zpěváčků s jejich mladistvou energií a výrazovou čistotou v krásných lidových písních z celé České republiky.

autoři: Milan Zelinka , Petra Eliášová , Alexej Maximov

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka