Blíží se televizní podzim, videotéka Amazon Prime Video se „obléká“ do nového kabátu

3. srpen 2022

Americká online služba Amazon Prime Video, která působí také v České republice, se představila s novým vizuálem. Ten je postupně uvolňován na všechna zařízení, kde je platforma k dispozici. Změna podoby služba byla nutná již delší dobu. Dosavadní grafická výbava působila oproti svým konkurentům značně zastarale.

Novým vizuálem se služba Amazon Prime Video přiblížila svým hlavním konkurentům, zejména Netflixu. V horní části obrazovky rotuje několik doporučených titulů, mezi kterými je možné listovat klasicky dálkovým ovladačem. Jednotlivé filmy nebo seriály jsou tu označeny standardně puntíkem, aby se divák lépe orientoval, v jaké části „kolotoče“ se nachází. Menu je pochopitelně lokalizováno stejně jako u předchozí verze do češtiny.

Způsob práce s dlaždicemi v kategorii Amazon Originals připomíná právě Netflix, kdy se vybraný titul roztáhne do šířky a objeví se detailnější informace o tom, o jaký jde žánr, komu je daný pořad určen apod. Grafické zpracování dalších titulů připomíná viditelně konkurenční služby, nutno však upozornit, že v tomto směru není příliš prostoru pro improvizaci. Nadále zůstává informace o službě Prime Channels, která je však v Česku dlouhodobě nedostupná.

autor: lukpo
Spustit audio

Související