Andrej Babiš: Já jsem zakladatel, nenechám si to zničit aférami, proto jsme zrušili celé Brno

19. červen 2020
Výrok týdne

Předsednictvo hnutí ANO v úterý přijalo návrh na zrušení brněnské organizace a její nové vytvoření. Premiér Andrej Babiš (ANO) to komentoval na Radiožurnálu a Plusu.

Šéf hnutí ANO Babiš už dříve avizoval, že vedení ANO navrhne zrušení brněnské organizace, protože v hnutí nechce lidi, kteří mohou být napojeni korupci a pochybné kauzy.

Loni po razii policie na radnici Brna-střed skončil kvůli podezření z korupce ve vazbě bývalý místostarosta Jiří Švachula (zvolený za ANO).

A zkrátka já jsem jasně řekl, že padni komu padni – ten, kdo nebude prosazovat myšlenky hnutí. Já jsem zakladatel, já jsem to vymyslel, já jsem to odpracoval. A nenechám si to zničit nějakými takovými aférami. A proto jsme dneska zrušili celé Brno. Je svolán mimořádný krajský sněm jihomoravské organizace, který bude volit tajnou volbou, zvolí si nové vedení, které znovu bude stavět to Brno. A já jsem jasně řekl, že takovýhle lidí se musíme zbavit, a byla to zásadní chyba, že vůbec tyhle lidi, konkrétně pan Švachula přišel z ODS, vůbec k nám přišli.
Andrej Babiš

O zrušení brněnské organizace hnutí ANO promluvil Babiš v úterních Dvaceti minutách Radiožurnálu, které pravidelně po 17. hodině vysílá také Plus.

Jak Babiš komunikuje v krizi? Je situace v brněnské organizace ANO typickou ukázkou toho, jak hnutí funguje? 

Výrok týdne analyzují ředitel Institutu politologických studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Petr Jüptner a redaktor serveru Seznam Zprávy Václav Dolejší. Ptá se Renata Kropáčková.

Spustit audio

Související