Agresorovi nejde stále ustupovat. Zachutná mu to. V určitém okamžiku jde diplomacie stranou a promlouvají meče, varuje aktivista John Bok

19. červenec 2022

Zakladatel spolku na podporu nezávislé justice Šalamoun a aktivista John Bok v Osobnosti Plus tvrdí, že současná vláda jde v podpoře Ukrajiny správným směrem, přestože jim do hlavy nevidí. „Na rozdíl od vlády Andreje Babiše a těch předešlých jim nejde jen o jejich úspěchy a zviditelnění, ale opravdu chtějí sloužit této zemi a tomu, že chceme, aby i Ukrajina žila ve světě, kde jsou respektovány vzájemné úmluvy,“ říká.

„A musím udělat poklonu: Lepšího ministra obrany jsme nikdy neměli. Se všemi chybami, které může mít. Je srdnatá, a ač je to paní, tak – jak se říká – má koule, je úžasná. A myslím, že by šla i dál, ale ,chlapci‘ se trošku drží kvůli Evropské unii,“ dodává Bok na adresu Jany Černochové (ODS).  

Rusové jsou zloději. Je to kleptokracie.
John Bok

Čtěte také

A připomíná, že když se válčilo v Jugoslávii, byly na místě jednotky OSN, stejně tak v Koreji nebo jinde.

„Dneska je Ukrajina, což je genocida. Odporná, hnusná, podlá genocida a OSN ,drží zobák‘. Sice tam posílají zbraně, ale Rusko nejenže vraždí, ale i krade. Odnesli si celou fotovoltaickou elektrárnu snad největší v Evropě. Krade obilí a prodává ho. Takže jde o prachsprosté zloděje. Je to ,kleptokracie‘,“ myslí si aktivista.

Putinovi nesmíme ustupovat

Kdyby měl tu možnost rozhodovat ve válce za celou Evropu, byl by razantní jako Winston Churchill. „Víte, když se bojíte zla a toho, že můžete zahynout, tak to by můj otec neutekl ze sovětských gulagů. Poté byl v Africe a nebojoval by pak do konce války, jako letec u 311 československé bombardovací perutě RAF.“

Nemůžete agresorovi pořád ustupovat, protože mu to zachutná.
John Bok

„Když nedáte agresorovi přes dr*ku, ono mu to zachutná, zažili jsme to s Hitlerem, zažili jsme to opakovaně celou dobu Sovětského svazu – kdy tu v Německu, tu v Maďarsku, tu u nás. A není to o SSSR, ale o imperiální politice toho státu.“

Churchill by na Ukrajinu podle Boka poslal vojáky, protože by bránil vlast.

Čtěte také

„Můj táta, který měl to štěstí a dožil se svobody, to dělal jen proto, že našel zemi, která měla tu odvahu na Hitlera ,udělat tohle‘. To bychom měli udělat i Putinovi,“ myslí si.

„Nemůžete agresorovi pořád ustupovat, protože mu to zachutná. To je pořád jen o nějaké diplomacii, ale v určitém okamžiku – a říkal to i generál Patton –, musí jít diplomacie stranou a musí promluvit meče.“

„Jsem přesvědčený, že kdyby naším prezidentem v roce 1938 byl nynější prezident Ukrajiny, tak by možná Hitler zůstal pěkně přiškrcený,“ uzavírá John Bok.

Celou Osobnost Plus Barbory Tachecí najdete v audiozáznamu. Dozvíte se, proč v březnu cítil potřebu podepsat takzvanou Chartu 2022, která má podle svých mluvčích především sjednotit skupiny, které se ozývají proti omezování svobody ze strany státu. Nebo jaký typ osobnosti by rád viděl na Hradě po příštích prezidentských volbách?

autoři: Barbora Tachecí , lup

Související