8. epizoda Hvězdných válek se odkládá. Walt Disney si pojistí zájem fanoušků filmem Rogue One

21. leden 2016

Rozruch kolem sedmé epizody kultovních Hvězdných válek sotva utichl a tvůrci už jsou tu s další, pro fanoušky dost možná zásadní informací. Osmý díl ságy nebude mít premiéru v květnu 2017, jak se původně plánovalo.

Osmá epizoda vstoupí do kin až v prosinci 2017, tedy o sedm měsíců později oproti původním plánům. Společnost Walt Disney si už ale pojistila, že zájem za tu dobu nepoleví. Ještě během roku 2016 uvede první film s vedlejším příběhem Rogue One, který má vyprávět o skupině rebelských špionů.

Prokázalo se, že lidé chodí nejvíc do kin v letních měsících, ale epizoda Síla se probouzí sklidila obrovský úspěch, přestože vstoupila do kin v prosinci. A tak odložení premiéry je zřejmě i strategické rozhodnutí – v květnu 2017 totiž Walt Disney pustí do kin další díl Pirátů z Karibiku.

Sedmá epizoda si u diváků vede skvěle a stala se nejvýdělečnějším snímkem v Severní Americe. V celosvětovém měřítku je třetím kasově nejúspěšnějším filmem všech dob s výdělkem dosahujícím v přepočtu téměř 47 miliard korun.

Oblíbené jsou také hračky s tematikou Hvězdných válek. Nějakou už musí mít snad každé druhé americké dítě, protože jen v loni se za ně ve Spojených státech utratilo v přepočtu asi 17,5 miliard korun.

autor: tpa
Spustit audio