Patrik Rozehnal
Moderátor pořadů Humoriáda, Pochoutkový rok, Vesele a zdravě a Hvězdné návraty.
Vystudoval jsem ČVUT - obor pozemní stavby a architektura a dále VŠE - obor oceňování nemovitostí.
V minulosti jsem vysílal na rádiu Golem, City a Vox, moderoval na TV Nova, Prima a Barrandov.
Rád cestuji, venčím fenku maďarského ohaře, fotím a plním sny svým přátelům.
Film, co mne pořád baví: Miluju starou českou černobílou komedii Eva tropí hlouposti, dál barevnou veselohru Zítra to roztočíme, drahoušku. A nesmím zapomenout ani na kouzelný seriál Taková normální rodinka...
Hudba, kterou mám rád: Takovou, která mě rozpohybuje a začnu si podupávat nohou a možná i vlnit tělem. Takovou, z jejíž melodie je slyšet optimismus a radost.
Kniha, u níž nikdy neusnu: Usnu bezpečně u každé.
Motto: Žádné heslo si nedávám. Ale chtěl bych v sobě objevovat stále nové schopnosti, zkoušet nepoznané a mít radost ze života.
Všechny články
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 19. 5. 2024
Soutěžní recept: Krémová polévka z hlívy ústřičné od Heleny Shejbalové. Rada z etikety: Jak jíst croissant. Libeček jako léčivé koření, do kuchyně i na krásu.
-
Krémová a voňavá polévka z hlívy ústřičné od Heleny Shejbalové sametově pohladí vaše chuťové pohárky
Krémová polévka nádherně voní kořením, houbami, ale i vývarem z králičího masa. Jak z hlívy může být něco takhle báječného? Vyzkoušejte sami.
-
U briošek a croissantů sousta neukusujeme, ale ulamujeme a jíme rukama, říká Ladislav Špaček
Croissanty nebo briošky z překládaného těsta se už dlouho těší velké oblibě. Můžeme takové pečivo vzít do ruky stejně jako koblihu, nebo ho ulamovat spíš jako chleba?
-
Křeče v noci mají řadu příčin. Kateřina Cajthamlová doporučuje uvolnění přímo v posteli
Křeče jsou příznakem až dvaceti diagnóz. Většinou překvapí rychle a nečekaně, stejně tak obvykle odezní. Babské rady doporučují masáže, horkou koupel i ledovou sprchu.
-
Český rozhlas vystrojil svatbu vítězům Zlaté lásky. Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi slzeli štěstím
Ve finále pořadu Zlatá láska zvítězili svým tklivým příběhem manželé Zdena a Jaroslav Dvořáčkovi z Hradce Králové. Jsou spolu už téměř 63 let.
-
Poslechněte si: Pochoutkový rok 12. 5. 2024
Soutěžní recept: Kohoutí hřebeny plněné mákem a ořechy upekla Dagmar Talášková; Rada z etikety: Smí se u jídla mluvit?; Zajímavost: Hlávkový salát znali už v 16. století.
-
Recept prvorepublikového kuchaře: Kohoutí hřebeny plněné mákem a ořechy upekla Dagmar Talášková
Kynuté kohoutí hřebeny jsou pečené z překládaného těsta, ze kterého třeba ve Francii dělají croissanty. Po upečení jsou na povrchu lehce křupavé, uvnitř měkké a nadýchané.
-
Prosím, už neučte děti mlčet u jídla, při stolování se musí mluvit, tvrdí Ladislav Špaček
Také vás učili, že u jídla se nemluví? Plútarchos z Chairóneie už před 2500 lety napsal: U jídla se musí mluvit! Sníst pokrm beze slova je vlastní pouze vepřům.
-
Hlávkový salát znali už v 16. století, dnes ho pěstují také na největší salátové farmě na Moravě
Jedním z nejoblíbenějších salátů v Česku je hlávkový. Ten pěstovaný venku je většinou robustnější a má výraznější chuť. Některé mohou dosahovat hmotnosti až půl kilogramu.
-
Modřiny se hojí až 14 dní. Jejich velikost jde ovlivnit tlakovým manévrem
Naše babičky na modřiny přikládaly ocet a cibuli. Někdo zase sází na obklady ze zelných listů. Jak vzniká hematom a proč jsou na něj starší lidi náchylnější?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »