Lázeňský dům Beethoven v Teplicích prošel modernizací za 100 milionů korun

30. duben 2024 14:35

Stovky skleněných kapek uvidí příchozí při vstupu do lázeňského domu Beethoven v Teplicích. Nová umělecká výzdoba je součástí dokončené opravy léčebny, která vyšla zhruba na 100 milionů korun. Řemeslníci také vyměnili 600 dveří nebo otočili recepci směrem ke vchodu.

„Co se mi tady líbí, to jsou ta okna a ten prostor, kdy vidíme ven. Celkově je to tady světlejší, hezky se nám tu pracuje,“ shrnuje své pocity Markéta Koukalová. Na recepci lázeňského domu Beethoven pracuje pět let.

Podle její kolegyně Terezy Málkové si změny všímají i návštěvníci. Zaujmou hlavně nová skleněná svítidla s ověsy: „Rozhodně první debata bývá o tom, jestli to jsou kapky, slzy nebo co to je za útvar.“

„Jsou to vlastně křišťálové kapky, které jsou inspirované hudbou – hudební notou. Těch kapek je tady úctyhodné množství, 2650. V respiriu jsou pak také takzvané rautové koule, to je také krásný čistý křišťál,“ vysvětluje obchodní ředitelka lázní Yveta Slišková.

Respirium vzniklo přestavbou někdejší zimní zahrady. Teď tu lázně představují svoji historii s kopií Pravřídla nebo bustou královny Judity, považované za zakladatelku zdejších lázní.

Velké thermalium teď slouží každodenně veřejnosti

Rehabilitační bazén je přestavěný do podoby Thermalia

Lázně přebudovaly také rehabilitační bazén z roku 1982.

„Byl to opravdu starý vydlaždičkovaný bazén. Teď je výhodou, že tu máme malé thermalium, kde mohou klienti cvičit, a to ve skupinách od osmi do deseti lidí. A velké thermálium se teď otevřelo pro veřejnost, a to každý den,“ přibližuje finanční ředitelka lázní Lenka Waldhauser.

Během čtyřměsíční přestavby za zhruba 100 milionů korun dělníci v lázeňském domě natáhli kilometry kabelů, aby do všech pokojů zavedli wi-fi síť a internetovou televizi.

Spustit audio

Související