HLASUJTE: Jsou miliardáři v politice přínosem?

21. únor 2020
Radiofórum

Andrej Babiš, Donald Trump, Michael Bloomberg – spojuje je velké jmění a rozhodnutí vstoupit do politiky. Zatímco v Česku je Babiš premiérem už několik let, Amerika možná zažije souboj dvou velmi bohatých mužů o křeslo v Bílém domě. 

Miliardářů v politice v posledních letech přibývá, s tím se ale pojí i některé sporné otázky, jako jsou možné střety zájmů a jejich motivace.

Právě platnost zákona o střetu zájmů potvrdil tento týden český Ústavní soud: členové vlády nesmějí provozovat rozhlasové a televizní vysílání a vydávat periodický tisk. Norma také znemožňuje firmám, ve kterých mají členové kabinetu nejméně čtvrtinový podíl, aby se ucházely o veřejné zakázky, nenárokové dotace a investiční pobídky.

Dnešní Radiofórum se ptá:

Jak vnímáte miliardáře v politice? Měli by politici vlastnit média, nebo ne? A myslíte, že má Michael Bloomberg šanci porazit Donalda Trumpa?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34. 

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související