HLASUJTE: Je podle vás plagiátorství vážný problém našeho školství?

15. únor 2019
Radiofórum

Bývalý prorektor Univerzity Karlovy se podle etické komise fakulty měl dopustit plagiátorství. Martin Kovář prý publikoval opsané texty dokonce 20 let.

Titul profesora proto získal neoprávněně. Plagiátorské kauzy loni přiměly k rezignaci už dva ministry vlády Andreje Babiše. Taky proto vyzvalo předsednictvo Rady vysokých škol akademické senáty, aby se pravidelně zabývaly prevencí plagiátorství a nedovoleným zpracováním závěrečných akademických prací za úplatu.

Dnešní Radiofórum se vás ptá:  

Jak vážný problém v českém školství podle vás představují plagiáty? Setkali jste se při studiu s těmi, kteří se opisováním ani netajili? Jak těžké je odhalit plagiát a mohou podle vás do etických sporů zasahovat osobní spory? Dokáže se člověk podezřelý z „podvodu“ vůbec někdy veřejně očistit? Nebo se zapomíná na presumpci neviny? Setkali jste se s nabídkou zpracování absolventské práce za peníze?

Napište nám do komentářů, hlasujte v této anketě, nebo napište na Facebook a Twitter (#Radiofórum). Hlavně ale poslouchejte živé vysílání Plusu od 12:34.

autor: Český rozhlas Plus
Spustit audio

Související