Za mikrofonem jsem už od roku 1992, je to už hodně dlouho! V Českém rozhlase jsem začínala v roce 1999, kdy jsem byla zpravodajkou pro bývalé okresy Jihlava, Třebíč a Žďár nad Sázavou pro Český rozhlas Brno. Po vzniku stanice na Vysočině jsem se vrátila jako moderátorka - průvodkyně dopoledním Tandemem. Po nějaké době mě odvolaly mateřské povinnosti, stihla jsem dvě děti k mému prvnímu.
Rádio byl můj sen už od druhé třídy základní školy. Vždycky jsem ho poslouchala a vždycky jsem chtěla být jeho součástí. Nikdy jsem ani na chvilku nepřipustila, že budu v životě dělat něco jiného a pořád a všude ho poslouchám. Původně jsem ale vystudovala jazyky (angličtinu, francouzštinu, právě se učím další, španělštinu) a doma občas překládám nebo opravuji různé texty a knížky. Stíhám ale i chodit na koncerty, do divadla, fotit, číst a cvičit.
Všechny články
-
Startuje další ročník ZUŠ open. V Polné připravili program na celý týden
Základní umělecké školy umožňují dětem věnovat se umění už od prvního stupně základní školy. Ocenit práci pedagogů i dětí má akce ZUŠ open už od roku 2017.
-
Šátečky s tvarohem a pudinkem
Dnes si dáme rychlé a snadné pohoštění, které venku i uvnitř voní vanilkou, a návštěvy je ocení.
-
Muzejní noc, slavnosti v Žirovnici i závody dřevorubců - vybírejte z víkendových akcí na Vysočině
O víkendu můžete na Vysočině zajít v noci do muzeí i galerií i fandit na závodech horských kol. A to není zdaleka vše! Vybírejte z našich víkendových tipů.
-
Dipy - pikantní omáčky ke grilování
Na začátku jara se dost možná poohlížíte po vašem grilu. Teplejší odpoledne nebo podvečer k tomu láká. Máme pár tipů na zajímavé omáčky, dipy.
-
Rodina Málkova hospodařila ve Skleném 300 let. Na místě statku bude stát nový obecní úřad
Na okraji obce Sklené na Žďársku stával největší statek, grunt rodiny Málkovy. Dlouhou rodovou tradici zničila politika komunistické vlády a likvidace soukromých zemědělců.
-
Polské národní jídlo bigos
S polským jídlem zvaným bigos se to má jako s maďarským gulášem nebo naší svíčkovou – je tolik variant a tolik receptů, kolik je kuchařů.
-
Koprovka z kozího mléka
Koprová omáčka je jedno z těch jídel, o které se vedou nekonečné mezigenerační a dlouhatánské spory – je to úžasné jídlo nebo naprosto nepoživatelné.
-
Z Martínkova přes Francii až do katedrály svatého Víta v Praze vedla cesta Otto Alberta Tichého
Ze skromných poměrů na jihu Vysočiny pocházel Otto Albert Tichý, nadaný muzikant i skladatel. Životní cesta ho zavedla přes léta strávená ve Francii i Švýcarsku do Prahy.
-
Dresink s jedlými květy
Jedlé květy nám mohou ozdobit jakékoli jídlo, nejen ve váze rozzářit náš domov. Protože je většina květů jedlá, můžete klidně začít experimentovat.
-
Budova nádraží ve Světlé nad Sázavou získala po opravě vzhled z doby Rakouska-Uherska
Památkově chráněný objekt na železniční trase Brno - Havlíčkův Brod - Praha díky své znovu získané historické podobě lahodí oku pamětníků.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »