Český rozhlas Plus mění na severní Moravě frekvenci

28. leden 2016

Posloucháte Český rozhlas Plus na Ostravsku na středních vlnách? Pak nejpozději do 5. února přelaďte z frekvence 639 kHz na novou frekvenci 1071 kHz.

Nový středovlnný vysílač Ostrava-Svinov 1071 kHz zajistí obyvatelům severní Moravy od pátku 29. ledna poslech stanice Plus ve všední dny od 4:00 do 24:00, o víkendu pak od 5:00 do 24:00. Bude vysílat výkonem 5 kW.

Z dosavadního vysílače Ostrava-Svinov 639 kHz, na kterém se střídalo vysílání Českého rozhlasu Dvojka a Českého rozhlasu Plus, bude od soboty 6. února 2016 vysílat celodenně stanice Dvojka.


Jak a kam přeladit? Podívejte se.

Český rozhlas se rozhodl využít technologie středních vln, protože v dané oblasti nejsou k dispozici žádné volné kmitočty v pásmu VKV / FM. Střední vlny tak zůstaly jedinou možností, jak zajistit posluchačům na Ostravsku volně dostupný program Českého rozhlasu Plus.

Stanici Plus kromě toho na celém našem území naladíte digitálně. Jediné, co k tomu potřebujete, je digitální televizor nebo digitální rozhlasový přijímač. Vysílání všech stanic Českého rozhlasu v systému DVB-T naladíte před nebo za televizními programy a také v systému DAB. A poslouchat nás samozřejmě můžete i přes internet na počítači nebo na mobilních aplikacích Český rozhlas iRadio.

Pokračujeme v posilování FM sítě

Na závěr ještě dobrá zpráva. Český rozhlas Plus a jeho posluchači dostanou během března 2016 dva nové vysílače v západních Čechách. V Chebu a okolí nás už brzy naladíte na frekvenci 94,1 FM a v Karlových Varech a okolí na frekvenci 97,8 FM.


Kde všude nás naladíte?
Zelená barva = FM vysílání // Červená barva = AM vysílání

Český rozhlas plus – dosah vysílačů


Vysílače a frekvence Českého rozhlasu Plus:

Český rozhlas Plus – vysílače
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.